Zöld kávé

A zöld kávé és a cukorbetegség

(0/0)

A cukorbetegség az endonkrin rendszer betegsége, aminek következtében a véráramban állandóan túl magas a glükóz szintje. Ha cukorbetegek vagyunk, akkor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésre. A cukorbetegség kordában tartható étrendi változásokkal, valamint rendszeres testmozgással, orálisan szedhető gyógyszerekkel és inzulin injekcióval is. A cukorbetegek számára a zöldkávé alkalmi vagy rendszeres fogyasztása is sok előnnyel jár, hiszen a zöldkávé előnyösen befolyásolja a vércukorszintet.

zöldkave és a cukorbetegség

A zöldkávé

A zöldkávé a pörköletlen kávébabokból készül el. Ezeknek a baboknak igen magas a klorogénsav tartalma, ami egy olyan antioxidáns, ami kifejezetten előnyös a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára. A kávé italt pörkölt szemekből készítik el. Ez az ital kétféle babfajtából készül el: arabicából és robustából. Az arabica babokból készült kávé minőségileg magasabb és íze is simább, a robusta pedig erős ízéről és magas koffeintartalmáról ismerkszik meg. A koffein a központi idegrendszert stimulálja és a kávé mellett a teában és a csokoládéban is megtalálható. A koffein néhány embernél magas vércukorszintet eredményezhet, viszont a zöldkávé koffeintartalma elhanyagolható.

Előnyök

A zöldkávé igen hasznos lehet számos területen. A pörköletlen szemek antioxidáns tartalma igen magas, így hatékonyan képes megerősíteni az immunrendszert. A nyers kávébab több, mint 1000 antioxidánst tartalmaz, de emellett egy olyan fehérjét is tartalmaz, ami ténylegesen véd a cukorbetegség kialakulásával szemben. Egy 2010-es tanulmány igazolta, hogy a nők, akik 3-4 csésze kávét megittak naponta, fele olyan eséllyel lettek cukorbetegek. Ennek az az oka, hogy a kávé antioxidánsai gátolják azon hormonok termelődését, amik hozzájárulnának a cukorbetegség kialakulásához. Mivel a zöldkávéban jóval több antioxidáns van, éppen ezért még előnyösebb a cukorbetegség kezelésében. A cukorbetegeknek tehát erőteljesen ajánlott a zöldkávé kivonat rendszeres fogyasztása.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).