5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

A zöld kávé kivonat klinikailag is bizonyított, hogy képes hatékonyan támogatni a fogyókúrás, testsúlycsökkentő folyamatokat. Ez a tulajdonsága pedig egy nagyszerű összetevőjének, méghozzá a klorogénsavnak köszönhető. Azonban minden esetben, még a súlycsökkentés során is elengedhetetlen, hogy mindenek felett egészségünket tartsuk szem előtt. Valamint fontos a változatos és megfelelő étkezés követése, továbbá a rendszeres mozgás is elengedhetetlen, mind az egészségünket, mind a súlycsökkenést tekintve.

zöldkave fogyasztása

A zöld kávé amellett, hogy hatékony segítség lehet a megfelelő alak elérésében, számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket a továbbiakban megpróbáltunk összegyűjteni és pontokba szedve bemutatni az olvasók számára. 

A klorogénsav segít a cukorbetegség kezelésében és a testsúly kontrollálásában. De nézzük is, hogy a zöld kávé milyen további előnyös hatásokat fejt ki a szervezetben.

Zöld kávé jótékony hatásai, előnyei

1. Magas klorogénsav tartalom: A zöld kávé klorogénsav tartalmának köszönhetően hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel,    amelyek számos betegség kialakulásáért felelős oxidáló vegyületek. Elsősorban szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedéseket okozhatnak, valamint szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokért is lehetnek felelősek a káros szabad gyökök. A klorogénsav egy olyan erős antioxidáns, amely képes legyőzni a káros szabad gyököket és semlegesíteni azokat. Emellett képes csökkenteni a zsírszövet mennyiségét is. 

2. Stabilizálja a vércukorszintet: A cukorbetegség során a szervezet nem képes az inzulin hormont hatékonyan felhasználni, amelynek következtében a vércukorszint megemelkedik. A cukorbetegség számos más betegség, krónikus gyulladások kialakulását is okozhatja. A klorogénsav kutatásokkal bizonyítottan képes csökkenteni és stabilizálni a vércukorszintet. 
   
A klorogénsav molekula megtartja a glükóz-6-foszfátot, ami a glükózt bejuttatná a véráramba egy-egy étkezés után. Vagyis a zöld kávéval kontrollálhatjuk a vércukorszintet és csökkenthetjük a glikémiás megpróbáltatások kialakulásának esélyét. A glükózszint stabilizálásával lassítható az öregedés, javíthatók a pszichológiai funkciók, fokozhatók a hormonok munkája és elősegíthető a szervezet védekezését.

3. Fokozza a test zsíranyagcseréjét: A zöld kávé rendszeres és megfelelő fogyasztásával megakadályozható a szénhidrátok lerakódása, valamint a zsíranyagcsere is hatékonyan gyorsítható. A zöld kávé segítségével ráadásul a legproblémásabb területekről is eltüntethetők a felesleges zsírpárnák.

4. Csökkenti a zsír asszimilációját: A zöld kávé az emésztés során képes megakadályozni a zsír lerakódását, így valóban hatékony segítség lehet a súlycsökkenés során.

5. Fokozza a kalóriaégetést: a zöld kávé másik előnye, amivel segít a súlykontrollban, hogy segít fokozni a hőtermelést, így a szervezet több kalóriát éget el. Az anyagcsere fokozásával a test több zsírt éget el, így a testsúly is hatékonyan csökkenhet.

Tehát látható, hogy a zöld kávé fogyasztása előnyös a fogyókúrázók, valamint a cukorbetegek számára is, de azoknak is, akik számára fontos szempont az egészség megőrzése.

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Vélemények (1)