Zöld kávé rendelése

5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

(5/1)

5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

A zöld kávé kivonat nyers és nem pörkölt kávébabokból készül. A kávé pörkölésével a babok klorogénsav lebomlik, aminek egyébként a zöld kávé az előnyeit köszönheti. A klorogénsav segít a cukorbetegség kezelésében és a testsúly kontrollálásában. De nézzük is, hogy a zöld kávé milyen előnyös hatásokat fejt ki a szervezetben.

zöldkave fogyasztása

1. A zöld kávé klorogénsav tartalma hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel. A szabad gyökök olyan oxidáló vegyületek, amik számos betegséget idéznek elő, mivel megmérgezik a szervezetet. A szabad gyökök káros immunmechanizmusokat hoznak létre, fokozzák az öregedést, sejtmutációt idéznek elő, valamint súlyos esetben rákos megbetegedéseket és Alzheimer-kórt is okozhatnak. A klorogénsav egy olyan erős antioxidáns, ami legyőzi a szabad gyököket és semlegesíti azokat. Emellett képes csökkenteni a zsírszövet mennyiségét.

2. Stabilizálja a vércukorszintet. A klorogénsav molekula megtartja a glükóz-6-foszfátot, ami a glükózt bejuttatná a véráramba egy-egy étkezés után. Vagyis a zöld kávéval kontrollálhatjuk a vércukorszintet és csökkenthetjük a glikémiás megpróbáltatások kialakulásának esélyét. A glükózszint stabilizálásával lassítható az öregedés, javíthatóak a pszichológiai funkciók, fokozza a hormonok munkáját és elősegíti a szervezet védekezését.

3. Fokozza a test zsíranyagcseréjét - A klorogénsav így a zöld kávé is segít a májnak feldolgozni a zsírt.

4.  Csökkenti a zsír asszimilációját - a zöld kávé az emésztés során gátolja a zsír lerakódását.

5. fokozza a kalóriaégetést - a zöld kávé másik előnye, amivel segít a súlykontrollban, az, hogy segít fokozni a hőtermelést, így a szervezet több kalóriát éget el. Az anyagcsere fokozódásával a test több zsírt éget el, így a testsúly is csökken.

Vagyis ezen indokokból világosan látszik, hogy a zöld kávé fogyasztása előnyös a fogyókúrázók és a cukorbetegek számára is, de azoknak is, akik csak meg akarják őrizni egészségüket.

Vélemények (1)

Pál Hilda

2020. Mar 24.
Ami tetszik:Hatása
Ami nem tetszik:ára magas

Sziasztok. Egy ideje zöld kávét iszom, amióta az orvos leállított a kávéról. Utána néztem mit tehetnék, mert ha nem iszom kávét fáj a fejem...én nem az íze miatt iszom... Ekkor bukkantam rá a zöld kávéra. Nem okoz sok savat és a zöld kávé nincs pörkölve , emiatt olyan hatással van a szervezetre amelyre a másik kávé nem képes. Mindenkinek ajánlom, igaz kicsit drága de szerintem mindenképpen megéri az árát és egészségesebb. Ha mégis néha iszom egy hagyományos kávét, kizárólag ARABICA kell legyen ....100 % ban. Ne igyátok ezeket a 2 ben az egy meg hasonló instant kávékat, alig tartalmaznak kávét... olvassatok utána...Egészség nincs- élet sincs.