5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

5 ok, amiért érdemes a zöld kávét rendszeresen fogyasztani

A zöld kávé kivonat klinikailag is bizonyított, hogy képes hatékonyan támogatni a fogyókúrás, testsúlycsökkentő folyamatokat. Ez a tulajdonsága pedig egy nagyszerű összetevőjének, méghozzá a klorogénsavnak köszönhető. Azonban minden esetben, még a súlycsökkentés során is elengedhetetlen, hogy mindenek felett egészségünket tartsuk szem előtt. Valamint fontos a változatos és megfelelő étkezés követése, továbbá a rendszeres mozgás is elengedhetetlen, mind az egészségünket, mind a súlycsökkenést tekintve.

zöldkave fogyasztása

A zöld kávé amellett, hogy hatékony segítség lehet a megfelelő alak elérésében, számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket a továbbiakban megpróbáltunk összegyűjteni és pontokba szedve bemutatni az olvasók számára. 

A klorogénsav segít a cukorbetegség kezelésében és a testsúly kontrollálásában. De nézzük is, hogy a zöld kávé milyen további előnyös hatásokat fejt ki a szervezetben.

Zöld kávé jótékony hatásai, előnyei

1. Magas klorogénsav tartalom: A zöld kávé klorogénsav tartalmának köszönhetően hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel,    amelyek számos betegség kialakulásáért felelős oxidáló vegyületek. Elsősorban szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedéseket okozhatnak, valamint szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokért is lehetnek felelősek a káros szabad gyökök. A klorogénsav egy olyan erős antioxidáns, amely képes legyőzni a káros szabad gyököket és semlegesíteni azokat. Emellett képes csökkenteni a zsírszövet mennyiségét is. 

2. Stabilizálja a vércukorszintet: A cukorbetegség során a szervezet nem képes az inzulin hormont hatékonyan felhasználni, amelynek következtében a vércukorszint megemelkedik. A cukorbetegség számos más betegség, krónikus gyulladások kialakulását is okozhatja. A klorogénsav kutatásokkal bizonyítottan képes csökkenteni és stabilizálni a vércukorszintet. 
   
A klorogénsav molekula megtartja a glükóz-6-foszfátot, ami a glükózt bejuttatná a véráramba egy-egy étkezés után. Vagyis a zöld kávéval kontrollálhatjuk a vércukorszintet és csökkenthetjük a glikémiás megpróbáltatások kialakulásának esélyét. A glükózszint stabilizálásával lassítható az öregedés, javíthatók a pszichológiai funkciók, fokozhatók a hormonok munkája és elősegíthető a szervezet védekezését.

3. Fokozza a test zsíranyagcseréjét: A zöld kávé rendszeres és megfelelő fogyasztásával megakadályozható a szénhidrátok lerakódása, valamint a zsíranyagcsere is hatékonyan gyorsítható. A zöld kávé segítségével ráadásul a legproblémásabb területekről is eltüntethetők a felesleges zsírpárnák.

4. Csökkenti a zsír asszimilációját: A zöld kávé az emésztés során képes megakadályozni a zsír lerakódását, így valóban hatékony segítség lehet a súlycsökkenés során.

5. Fokozza a kalóriaégetést: a zöld kávé másik előnye, amivel segít a súlykontrollban, hogy segít fokozni a hőtermelést, így a szervezet több kalóriát éget el. Az anyagcsere fokozásával a test több zsírt éget el, így a testsúly is hatékonyan csökkenhet.

Tehát látható, hogy a zöld kávé fogyasztása előnyös a fogyókúrázók, valamint a cukorbetegek számára is, de azoknak is, akik számára fontos szempont az egészség megőrzése.

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Értékelések (1)