A zöld kávé biztonságossága

A zöld kávé az utóbbi időkben jelentős sajtóvisszhangot kapott, még Dr. Oz is elismerően beszélt róla. De vajon mit kell tudni a zöldkávé biztonságosságáról? Milyen mellékhatásai lehetnek a terméknek? Kik fogyaszthatják biztonságosan? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszokat adni a következőkben.

zöldkave

Számos kísérlet során vizsgálták a zöldkávé biztonságosságát: az University of Scranton több, mint 22 tanulmányt adott ki a közelmúltban, amelyek egytől-egyig pozitív eredményekről számolnak be. Az előnyöket egyaránt a zöldkávéban található kiváló antioxidánsnak, a klorogénsavnak tulajdonítják, ez a sav jelentősen csökkenti a vércukorszintet és javítja az anyagcsere folyamatokat.

Mindezt mellékhatások nélkül. Persze azért érdemes vele vigyázni és néhány dologra odafigyelni, ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani ezt a terméket.

Biztonsági tippek

Koffeinérzékenység: Hasonlóképpen a pörkölt kávéhoz, a zöld kávé is tartalmaz természetes módon koffeint. Amennyiben rendszeres fogyasztása esetén erős fejfájás, ingerlékenység és idegesség lépne fel, akkor fogyasztása nem javasolt.

Ha bármilyen egészségügyi kérdés lépne fel e termékkel kapcsolatosan, akkor érdemes felkeresni orvosunkat egy konzultáció erejéig, hogy segítsen meghatározni a számunkra megfelelő mennyiséget.

A következő betegségek és egészségügyi problémák esetén mindenképpen keresse fel kezelőorvosát a zöld kávé fogyasztásával kapcsolatban: glaukóma megléténél

- gyomor- és bélproblémák esetén

- magas vérnyomás fennállása során

- szorongásos rendellenességek esetén

Fontos! A gyermekek számára, illetve várandósság során a zöld kávé fogyasztása nem ajánlott!

Minőség: Ahogy bármely más terméknél nélkülözhetetlen a minőség, így a zöld kávé esetén is figyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be azt. A minőség az elsők között kell legyen!

Néhány zöldkávé kivonat tartalmazhat más összetevőt is, például málna ketont, afrikai mangót stb. Bár ezek a hatóanyagok ermészetes módon fokozzák a zöldkávé hatását, kisebb mellékhatásaik is jelentkezhetnek. Győződjünk meg arról, hogy az adott termék egyik összetevőjére sem vagyunk allergiásak. Mindig csak eredeti terméket vásároljunk. A nem eredeti márkajelzést tartalmazó termékek összetevői változhatnak.

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!