A zöld kávé biztonságossága

A zöld kávé az utóbbi időkben jelentős sajtóvisszhangot kapott, még Dr. Oz is elismerően beszélt róla. De vajon mit kell tudni a zöldkávé biztonságosságáról? Milyen mellékhatásai lehetnek a terméknek? Kik fogyaszthatják biztonságosan? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszokat adni a következőkben.

zöldkave

Számos kísérlet során vizsgálták a zöldkávé biztonságosságát: az University of Scranton több, mint 22 tanulmányt adott ki a közelmúltban, amelyek egytől-egyig pozitív eredményekről számolnak be. Az előnyöket egyaránt a zöldkávéban található kiváló antioxidánsnak, a klorogénsavnak tulajdonítják, ez a sav jelentősen csökkenti a vércukorszintet és javítja az anyagcsere folyamatokat.

Mindezt mellékhatások nélkül. Persze azért érdemes vele vigyázni és néhány dologra odafigyelni, ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani ezt a terméket.

Biztonsági tippek

Koffeinérzékenység: Hasonlóképpen a pörkölt kávéhoz, a zöld kávé is tartalmaz természetes módon koffeint. Amennyiben rendszeres fogyasztása esetén erős fejfájás, ingerlékenység és idegesség lépne fel, akkor fogyasztása nem javasolt.

Ha bármilyen egészségügyi kérdés lépne fel e termékkel kapcsolatosan, akkor érdemes felkeresni orvosunkat egy konzultáció erejéig, hogy segítsen meghatározni a számunkra megfelelő mennyiséget.

A következő betegségek és egészségügyi problémák esetén mindenképpen keresse fel kezelőorvosát a zöld kávé fogyasztásával kapcsolatban: glaukóma megléténél

- gyomor- és bélproblémák esetén

- magas vérnyomás fennállása során

- szorongásos rendellenességek esetén

Fontos! A gyermekek számára, illetve várandósság során a zöld kávé fogyasztása nem ajánlott!

Minőség: Ahogy bármely más terméknél nélkülözhetetlen a minőség, így a zöld kávé esetén is figyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be azt. A minőség az elsők között kell legyen!

Néhány zöldkávé kivonat tartalmazhat más összetevőt is, például málna ketont, afrikai mangót stb. Bár ezek a hatóanyagok ermészetes módon fokozzák a zöldkávé hatását, kisebb mellékhatásaik is jelentkezhetnek. Győződjünk meg arról, hogy az adott termék egyik összetevőjére sem vagyunk allergiásak. Mindig csak eredeti terméket vásároljunk. A nem eredeti márkajelzést tartalmazó termékek összetevői változhatnak.

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!