Tanninok és savak a zöld kávéban

A zöld kávé számos jótékony hatással rendelkezik, amelyet kiváló összetevőinek köszönhet. Azt már ismerjük és tudjuk, hogy magas klorogénsav tartalmának köszönhetően ennyire közkedvelt ital, azonban nézzük meg egy kicsit részletesebben, milyen összetevőket tartalmaz még ez a kiváló ital. 

zöldkave

A zöld kávébab alapvetően három fontos savat tartalmaz:

  • klorogénsav
  • alifás sav
  • fenolsav

Ezek mellett egy szervetlen sav is található összetevői között, ez pedig nem más, mint a foszforsav.

A savtípusokat és azok koncentrációját több szempont is befolyásolhatja. Hatással van rá a kávébabok típusa, minősége, továbbá a feldolgozási mód is befolyásolhatja.

Zöld kávé - Klorogénsavak

Nézzük elsősorban a klorogénsavat, amely a zöldkávénak igen nagy százalékát teszi ki. Ez a sav felelős többek között a kávé savanykás ízéért. A klorogénsavnak köszönhető a zöld kávé egészségre gyakorolt hatásai, továbbá ennek a savnak köszönheti a zöld kávé súlycsökkentő hatásait is. 

Alifás savak

Az alifás savak a zöldkávéban fehérjékhez tapadnak. A zöldkávé legalább két tucat alifás savat tartalmaz, többek között ecetsavat, citromsavat, tejsavat, almasavat és pirosszőlősavat. Ezek a savak is nagy mennyiségben vannak jelen a zöld kávéban, annak ellenére, hogy ezeknek a savaknak a koncentrációja a pörkölés után növekszik meg. A zöld kávé pedig mint már tudjuk a pörköletlen kávébab.

Fenolos és aliciklikus savak

A zöld kávé gazdag kávésavban, ferulinsavban, kinasavban, amelyek fenolos savak. Ezek antioxidáns hatásokkal rendelkező polifenolok, amelyek erős rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek. 

A zöld kávé továbbá Zsírsavakat is tartalmaz. A kávéolajban legalább 10 féle zsírsav található, beleértve a palmitinsavat, sztearinsavat, olajsavat, linolsavat és linolénsavat. Ezek az olajak értékes forrásai az esszenciális zsírsavaknak, így jó hatással vannak a szívünkre és az érrendszerünkre.

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!