A zöld kávé és a cukorbetegség

A cukorbetegség, más néven a diabétesz egy anyagcsere betegség, valójában a glükóz feldolgozásának zavara. Oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin hiánya, vagy a szervezet e hormonnal szembeni érzéketlensége, vagy éppen mindkettő. Napjaink egyik népbetegségének számít, amely a magyar lakosság nagy százalékát érinti.

zöldkave és a cukorbetegség

A diabétesz típusait tekintve lehet:

- prediabétesz: Ez egy közvetlen a cukorbetegség előtti állapot. 

- Terhességi diabétesz: Egy átmeneti állapotról beszélhetünk ebben az esetben.

- 1-es típusú diabétesz: Elsősorban gyermekek és fiatal korúak esetében jellemző. Leggyakoribb tünetek között vehető észre a szomjúság, a gyakori vizeletürítési inger, valamint a fogyás. A cukorbetegségnek ez a fajtája egy autoimmun eredetű, genetikai hajlamra vezethető vissza. 

- 2-es típusú diabétesz: Ez a fajta cukorbetegség elsősorban felnőtteknél és érett korúaknál jelentkezik. Itt a genetikai hajlam mellett fontos megemlíteni, hogy az elhízás és a magas vérnyomás is lehetséges kialakulási okok lehetnek. A  tünetek között a leggyakoribb a végtag zsibbadás, a látás romlása, a bőrviszketés, valamint a nehezen gyógyuló sebek jellemzők.

A cukorbetegség jelen tudások szerint nem gyógyítható, azonban megfelelő gyógyszer szedésével, rendszeres testmozgással, megfelelő étrenddel, inzulin pótlással, természetesen a betegség függően, de kordában tartható.

Zöld kávé fogyasztásának előnyei cukorbetegség során

A zöld kávé egy igazán sokoldalú, egészségre pozitív hatást gyakorló termék, amelynek fő összetevője a magas antioxidáns hatással rendelkező klorogénsav. Amellett, hogy kiváló antioxidánsról beszélhetünk, hatékony segítséget nyújthat a diabéteszesek számára is.

 - csökkentheti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását
 - hatékonyan csökkentheti a vércukorszintet (kutatásokkal bizonyítottan különösen jó hatással van az éhgyomori vércukorszintre)
 - növelheti az inzulin termelődését 
 - csökkentheti a vékonybélben a glükóz felszívódását

Tehát a zöld kávé rendszeres és nem utolsó sorban megfelelő fogyasztásával megakadályozható a glükóz véráramba való bejutása, így a vércukorszint növekedése. 

A zöldkávé igen hasznos lehet számos területen. A pörköletlen szemek antioxidáns tartalma igen magas, így hatékonyan képes megerősíteni az immunrendszert. A nyers kávébab több, mint 1000 antioxidánst tartalmaz, de emellett egy olyan fehérjét is tartalmaz, ami ténylegesen véd a cukorbetegség kialakulásával szemben. Egy 2010-es tanulmány igazolta, hogy a nők, akik 3-4 csésze kávét megittak naponta, fele olyan eséllyel lettek cukorbetegek. Ennek az az oka, hogy a kávé antioxidánsai gátolják azon hormonok termelődését, amik hozzájárulnának a cukorbetegség kialakulásához. 

Zöld kávé termékek elérhetőek itt!
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!