A zöld kávé és a cukorbetegség

A cukorbetegség az endonkrin rendszer betegsége, aminek következtében a véráramban állandóan túl magas a glükóz szintje. Ha cukorbetegek vagyunk, akkor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésre. A cukorbetegség kordában tartható étrendi változásokkal, valamint rendszeres testmozgással, orálisan szedhető gyógyszerekkel és inzulin injekcióval is. A cukorbetegek számára a zöldkávé alkalmi vagy rendszeres fogyasztása is sok előnnyel jár, hiszen a zöldkávé előnyösen befolyásolja a vércukorszintet.

zöldkave és a cukorbetegség

A zöldkávé

A zöldkávé a pörköletlen kávébabokból készül el. Ezeknek a baboknak igen magas a klorogénsav tartalma, ami egy olyan antioxidáns, ami kifejezetten előnyös a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára. A kávé italt pörkölt szemekből készítik el. Ez az ital kétféle babfajtából készül el: arabicából és robustából. Az arabica babokból készült kávé minőségileg magasabb és íze is simább, a robusta pedig erős ízéről és magas koffeintartalmáról ismerkszik meg. A koffein a központi idegrendszert stimulálja és a kávé mellett a teában és a csokoládéban is megtalálható. A koffein néhány embernél magas vércukorszintet eredményezhet, viszont a zöldkávé koffeintartalma elhanyagolható.

Előnyök

A zöldkávé igen hasznos lehet számos területen. A pörköletlen szemek antioxidáns tartalma igen magas, így hatékonyan képes megerősíteni az immunrendszert. A nyers kávébab több, mint 1000 antioxidánst tartalmaz, de emellett egy olyan fehérjét is tartalmaz, ami ténylegesen véd a cukorbetegség kialakulásával szemben. Egy 2010-es tanulmány igazolta, hogy a nők, akik 3-4 csésze kávét megittak naponta, fele olyan eséllyel lettek cukorbetegek. Ennek az az oka, hogy a kávé antioxidánsai gátolják azon hormonok termelődését, amik hozzájárulnának a cukorbetegség kialakulásához. Mivel a zöldkávéban jóval több antioxidáns van, éppen ezért még előnyösebb a cukorbetegség kezelésében. A cukorbetegeknek tehát erőteljesen ajánlott a zöldkávé kivonat rendszeres fogyasztása.

Zöld kávé és Krómkapszula 60db (Dr.Herz)

-11% Zöld kávé és Króm kapszula 60db (Dr.Herz)

A zöld kávé a forradalmian új fogyókúrás termék a természet ajándéka. Csökkentheti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, valamint kiváló antioxidánsként tartják számon.

Ár: 2275 Ft
2560 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!